Penantian



Kalau tanya hati nie,
Dia pun dah penat nak makan hati
Dah penat nak pendam sorang2
Dah penat nak tanggung rindu sorang2
Dah penat nak pura pura okay
Dah penat nak pura2 happy
Dah penat nak nangis sorang2
Dah penat dah fikir positive
Dah penat nak jadi tunggu kayu
Dah penat nak pura2 busy
Dah penat nak hadap semua nie.


Tapi bila satu saat,
Hati nie cuba mengalah,
Mesti kau muncul sekejap singgah memberi rasa
Bila hati nie nak ego,
Dia terpaksa kalah dgn ego
Sebab dia terlalu rindu
Tapi balasan yang dia dapat ?
Layanan kau yg ada tkde tu je
Reply text kau yg nak tk nak tu je


Adil ke ?

Kalau dulu dia fikir positif habis kau penat busy kerja
Last2 kantoi dgn org lain,
Kali nie dia kena fikir positif lagi ke ?
Agak2 apa jwpan yg dia akn dpt akhirnya nanti ? 

Terima Kasih Daun Keladi Kalau Free Harap Datang Lagi :D

Kuatkan aku



Ketawa dapat sembunyikan kesedihan
tapi malangnya tak dapat menyembuhkan


Kalau pengakhirannya, semua orang tersakiti,
Aku orang pertama memilih untuk pergi

Terima kasih pernah datang, lalu menghilang.
Terima kasih pernah ada, lalu tiada.
Terima kasih pernah menghibur, lalu kabur.
Terima kasih pernah meninggikan harap, lalu menjatuhkan.
Terima kasih pernah mendekat, lalu mnjauh.
Terima kasih pernah peduli, lalu tak acuh.


Ada masa rasa sayang,
Ada masa rasa tawar hati
Ada masa rasa serba salah sbb tawar hati
Tapi aku bukan robot. Aku manusia.
Layan aku mcm manusia bukan robot.

Sampai satu masa,
Aku pun penat nak usaha sorang2,
Kau ? Acuh tak acuh
Sampai bila ?
Sampai aku betul2 fedup ?


Bila jauhkan diri,
Mencari,
Bila da muncul,
Kena marah sbb hilangkan diri,

Tapi bila ada setiap masa,
Kau layan nak tak nak,
Apa yang kau cari ?

Bagi tahu awal2 kalau rasa tak diperlukan,
Boleh undur diri awal2.



Terima Kasih Daun Keladi Kalau Free Harap Datang Lagi :D

Jalan dulu


Putus cinta tu tak sakit,
Yang sakit bila dah putus tapi masih cinta.

Kenapa kau masih dlm ingatan aku ?
Makin menjauh, makin dekat rasanya,
Makin diabai, makin kerap munculnya,

Kenapa baru sekarang nak tunjuk effort?
Kenapa tak pergi je ?
Kenapa mesti patah balik dekat aku ?
Kenapa aku still syg kau ?
Kenapa aku tkboleh nak terima org lain ?
Kenapa aku selalu pertikaikan kau dgn org lain ?
Kenapa org lain tak mcm kau ?
Kenapa kau sorang je yg aku selesa ?

Ajarlah aku nak bukak hati nie balik mcm mne,



Apa yang kita selalu makan,
Apa yang kita selalu buat,
Tempat yang kita selalu pergi,
Benda yang kita selalu buat,

Tiap mlm aku try nak biasakan diri
tanpa orang teman tidur,
Tapi aku selalu takboleh,
Tiap malam aku selalu terlelap sendiri
 sebab penat paksa lelap.

Kalau satu hari nanti,
Kita terjumpa balik,
Kau benci aku tk ?
Sebab abaikan kau sekarang ?

Aku sayang kau,
Tapi aku tahu yang aku tak mampu nak jdik yg terbaik untk kau,
Even kau boleh terima aku seadanya,
Tapi aku takot aku tak mampu .

Mlm nie ttbe kau dtg jmpe aku,
Kau mcm tahu je ptg td aku mimpi kau 😭
Tapi yg sedih bila bukak mata,
Cuma mimpi .
Sakit nak terima yg aku mimpi tu
kita tkboleh nk buat dah.


Sebelum cuti sem lagi,
Aku dah plan mcm2
Nak spent time dgn kau
Nak balas budi baik kau
Nak bwk pg makan
Nak bwk pg jalan2,

Tapi semua tu aku tak mampu nak buat,
Mlm kau sampai sini,
Aku dah bahagia gila,
Tapi sayang,
Kau pg kuar dgn perempuan lain,

Terdiam tak terkata beb sakit dia mcm mne,

Kali kedua kau dtg,
Aku happy ingtkan
Dapat lah tembus ap yg tk dpt aku tunaikan lagi
Rupanya sekali lagi,
Orang pertama yg kau ajk keluar dia,
Orang pertama yg kau tegur, dia.

Kata sayang ?
Tapi kenapa dia ?

Mungkin aku dah boleh padam terus hasrat aku
Sebab kau pun dah padam nama aku dlm hati kau. 

Terima Kasih Daun Keladi Kalau Free Harap Datang Lagi :D

Belajar

Mungkin dari sekarang aku dah mula kena belajar2 di tinggalkan.
Mungkin dia sedang mengajar aku rasa mcm mne ditinggalkan.
Mungkin dari sekarang aku dah mula belajar perasaan jeles bila ditinggalkan.
Mungkin dia nak aku belajar tinggalkan dia . 

Terima Kasih Daun Keladi Kalau Free Harap Datang Lagi :D

Nothing

Aku bukan siapa siapa.
Aku cuma seorang perempuan yang takde hati dan perasaan.
Yang kejam, keji, dan hanya ada ego yang tinggi.

Aku bukan yang terbaik untuk kau.
Yang mampu faham kau,
Yang mampu faham komitmen kau.

Mungkin sebelum nie aku kalah dengan rindu aku,
Tapi kali nie aku mengalah untuk selamanya. 

Terima Kasih Daun Keladi Kalau Free Harap Datang Lagi :D